Sunday, Jan 29, 2023
HomePosts Tagged "тестови"

Пред тајната лабораторија на Apple во Калифорнија каде се тестираат нивните први смарт автомобили се сликани неколку модели на Tesla Motors кои најверојатно се користат за тестирање и реверзибилно инженерство. Според локалните жители затворениот комплекс испушта бројни звуци од мотори на автомобили кои работат и тоа

Read More

И Фиат вмешан во скандал? Цените на акциите на „Fiat Chrysler“ остро паднаа вчера на миланската берза, по медиумските написи дека би можело да биде забранета продажбата на возилата на оваа италијанска компанија во Германија, поради сомневањата дека мамела на тестовите за емисија на штетните

Read More

Владата во германската покраина смислила пилот проект  низ кој бегалците доброволно би можеле да поминат, а со чија помош ќе се утврдат нивните таленти и способности. Преку овие тестови би можело да се утврди кои професии најмногу би им одговарале на мигрантите, а за кои

Read More

Тестовите од водата во ОУ „11 Октомври“ во општина Центар според анализите на ЈП Водовод и канализацијае хемиски и бактериолошки исправна за пиење соопшти нивниот портпарол Благоја Филиповски. Ова го покажале резултатите од испитувањето на шест мостри од водата од шест различни места во училиштето, кои

Read More