Wednesday, Dec 8, 2021
HomePosts Tagged "телевизии"

За платената политичка програма на националните телевизии за двата круга на локалните избори, СДСМ потрошил 500.455 евра, информираат од партијата. Од нив, на „Телевизија 24“ СДСМ ѝ исплатил вкупно 73.602 евра за 13,8 часа платена политичка програма, на „Канал 5“ ѝ биле исплатени 106.389 евра за

Read More

Владата не ги откри имињата на телевизиите што добивале милиони евра од претходната власт за емитување на владините кампањи, но ако се направи мала анализа на објавените податоци за комерцијалните телевизии со национална концесија, може да се види кои се телевизиите што стојат зад шифрите

Read More

Прекршочни постапки против телевиизите „Алфа“, „Компани 21-М“ и „Стар“ поведе Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услугиврз (AАВМУ) основа на извештаите од извршениот мониторинг на изборното медиумско претставување за време на изборната кампања, во согласност со Изборниот законик. Прекршочна постапка против ТВ „Алфа“ е поради необезбедување

Read More

Пред денешниот јавен состанок на Агенцијата за аудиовизулени медиумски услуги, претседателот на Советот Лазо Петрушевски застана пред новинарите во обид да го одбрани ставот на Советот. Тој истакна дека револтот на телевизиите кои сметаат дека им е нарушен угледот е неоправдан, но не успеа да

Read More

Со политичка одлука, Советот на Агенцијата за медиуми ги девалвира објективните медиуми и ги става во ист кош со оние за кои е констатирано дека емитуваат говор на омраза – реагира ЗНМ. Извештајот на стручната служба која ги констатира сите неправилности на телевизиите, е дополнет од

Read More

Информативен мрак владее денеска во Грција по одлуката на телевизиите да прогласат 24-часовен штрајк. Одлуката за штрајк доаѓа од Федерацијата на вработени во радијата и телевизиите во Грција во знак на револт против доделувањето на само четири национални концесии за работа на четири грчки телевизиски

Read More

Над 1.800 новинари, техничари и вработени во грчките телевизии може да останат на улица поради новите измени во грчкиот телевизиски простор. Судбината на телевизиите кои не успеаа да обезбедат национални телевизиски концесии виси во воздух и илјадници новинари не знаат што ќе се случува со

Read More

Македонската медиумска асоцијација не ја прифаќа новата методологија на Агенцијата за медиуми и правно ќе ја оспори доколку таа не биде повлечена. Во известувањето на асоцијацијата на петте приватни национални телевизии, потпишано од директорите на Сител, Канал 5, Телма, Алфа и Алсат М се вели

Read More

Грчката влада донесе одлука за затворање на четири телевизии кои емитуваат програма на национално ниво со тоа што нивните лиценци ги даде на аукции. На објавениот повик ќе се доставуваат понуди за повторно добивање на концесијата, па медиумските раководства тврдат дека на овој начин се врши директен

Read More

Телевзиите ќе се казнуват по девет последователни грешки, односно на десетата направена грешка во текот на десет дена. Интернет порталите нема да бидат мониторирани. Овие предлози на Агенцијата за аудио и аудовизуелни медиумски услуги наидоа на најмногу забелешки во текот на денешната презентација на нацрт-методологијата

Read More