Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "Танјуг"

Уредбата за згаснување на „Танјуг“ нема да ја спречи Владата во Србија да го преземе спасувањето на новинската агенција во свои раце, пишува српски „Блиц“. По информациите дека Танјуг официјално претстанал со работа и острите критики кон министерот за култура Иван Тасовац од страна на премиерот

Read More

Југословенската новинска агенција Танјуг и официјално престана да постои на 31 октомври кога е избришана од регистарот на Агенцијата за стопански регистри. Вработените ќе добијат испратнина и октомвриските плати, пишуваат белградските медиуми. „Официјално не сме информирани, но неофицијално добивме известување дека агенцијата Танјуг официјално престана да

Read More