Tuesday, Jun 6, 2023
HomePosts Tagged "Студентски парламент"

Ректорската управа на УКИМ на вонредната седница која се одржа утринава по повод спроведените избори за претседател на Студентски парламент, одлучи да формира комисија која ќе ги разгледа сите факти и докази за настанатата ситуација и ќе предложи заклучоци, пренесе Нова. По денешната седница Ректорската управа

Read More

Студентскиот пленум побара поништување на досегашната постапка за избор на Ректор на УКИМ бидејќи студентските преставници во универзитетските тела се нелигитимни и не го одразуваа целосниот корпус на студенти. - Во моменталните тела на Универзитетот седат претставници на студенти со истечени мандати. Ако изборите на ректор

Read More

Студентскиот пленум со герила акција пред заклучената канцеларија на Студентскиот парламент и симболично поставија гласачка кутија пред вратата и во неа пуштија „гласачки ливчиња“ на кои е детално објаснето зошто претстојните избори за нов состав на СПУКМ се нелегитимни и нелегални, пренесе Плусинфо. „Студентскиот пленум се

Read More

Студентот на Медицинскиот факултет, Стефан Василевски и студентот на ФИНКИ, Давор Поповски се новите двајца кандидати за претседателското место на Студентскиот парламент на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Од СПУКМ информираат дека Василевски бил поддржан од шест матични студентски парламенти на УКИМ, додека Поповски од седум матични студентски

Read More

Студентскиот Пленум денеска обвини за низа неправилности и скандали на Студенскиот Парламент. Жестока расправија почна кога претставниците на Студентскиот Пленум со барање за прекин на изборот за нов претседател на Студентскиот Парламент, денеска побараа одговори од актуелниот претседател, Кирил Спироски и Изборната комисија околу законитоста

Read More

Денес СВР Штип поднесе кривична пријава против претседателот на Студенскиот парламент на Универзитетот „Гоце Делчев“, Г.С. (27) под сомнение за сторено продолжено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“. Осомниченото лице, искористувајки ја својата службена положба и овластување на повеќе правни лица од кои вршел разни набавки и на

Read More