Monday, Aug 15, 2022
HomePosts Tagged "студент"

Студент од Охајо им стана херој на своите колеги откако сите го положија испитот поради неговиот облог со професорот. Веднаш стана и интернет ѕвезда. Професорот по органска хемија ветил дека ќе ги пушти да положат сите во групата ако студентот ја погоди корпата за смет

Read More

Студент од Кина направил „генијален“ изум како да се спаси од чадот на цигарите на неговите цимери кои се пушачи. Тој склопил неколку ќеси за ѓубре кои служат како цефка за фентилација и една картонска кутија која ја става на глава за изолација. Штом толку се

Read More

Крвава апсолвенстка екскурзија. Студент по економски науки од Крагуевац, Србија, бил избоден на крузер кој патувал на релација Барселона-Рим од друг студент. Директорот на агенцијата, „Рапсоди травел“ која ја организира екскурзијата потврдил за РТС дека инцидентот се случил во раните утрински часови, најверојатно по забавата.

Read More

Студентот Борјан Ефтимов за учество во протестите пред народната канцеларија на Иванов кои ексалираа и доведоа до нејзино демолирање е првиот кој е осуден со условна казна до една година, а ако го повтори делото ќе ја одлежи затворската казна. Ефтимов го признал делото и на

Read More

Мари Крупа, студен на државниот универзитет во Пенсилванија, се здобила со името „шепотач на верверички“. Таа постанала толкав пријател со верверичките што тие и дозволиле да ги облекува и слика!

Read More

Австрискиот студенд по дизајн, Кристоф Ретезар инвентираше шише, наречено ''Фонтус'' за на точак кое само ќе ја обнувова вашата залиха на вода! Ова шише не само што е добро за професионални трки туку одлично е и за хајка и рекреативно возење. Шишето се полни собирајќи

Read More

Да! Ве уверуваме дека овие фотографии ќе ја разбијат монотонијата во вашата глава за студентските домови какви што мислите дека се. Ве носиме во Копенхаген, тука е сместен фасцинантниот студентски дом Tietgen Student Hall (Tietgenkollegiet). На прв поглед е карактеристична градбата со кружен облик што претставува симбол

Read More