Saturday, Jul 13, 2024
HomePosts Tagged "став"

Дали ќе се согласиме со Плутарх дека вредноста на образованието не се мери по бројот на прочитаните книги, туку по нивната употреба во животот? Во текот на целиот образовен процес сме прочитале стотици и стотици учебници и книги, но колку од сето она што сме го

Read More

Јас им велам на младите луѓе: Не мислете на себе, мислете на другите. Размислувајте за иднината што ве очекува, мислете за она што можете да го направите и не плашете се од ништо. Оваа мисла (во мој слободен превод) кажана од неврологот Rita Levi-Montalcini, добитничка на

Read More

Спрецијалното Јавно Обвинителство (СЈО) денеска нема да излезе со коментар за одлуката на претседателот, Ѓорге Иванов за поништување на аболицијата за 22 политичари, бидејќи сè уште немаат информации за кои лица се однесува одлуката на претседателот, изјавила за „Мета“ портпаролката на СЈО, обвинителката Ленче Ристоска. -„Наш

Read More

На новите фотографии се гледаат капки роса на лицето на „Пресвета Богородица“, кои и покрај тоа што неколкупати биле отстранувани со памук, тие во текот на целиот ден повторно се појавуваат. Првичните анализи, што ги направиле теолози на МПЦ на иконата на „Пресвета Богородица“ во

Read More