Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "статус"

Од нас се оградивте и не осудивте како насилници, ние се оградуваме од вас и ве осудуваме како предавници - гласи коментарот на еден од насилниците кои упаднаа во Собранието. Тој, преку социјалните мрежи упати и закани до пратениците од ВМРО-ДПМНЕ. Еден од нив, кој што

Read More

На седницата на Комитетот на УНЕСКО во Истанбул, Турција, за прв пат во официјален документ на светската организација е нотирано дека охридскиот регион се соочува со опасност да биде впишан во листата на загрозени подрачја, што е само чекор до губење на статусот на заштитено

Read More

Навреда на Фејсбук и ширење говор на омраза, се причините за намаленото поведение на Илина Димовска - ученичка во трета година при велешката Гимназија Кочо Рацин. Ваквата одлука на надлежните во Гимназијата ги вжешти социјалните мрежи. И додека таа тврди дека е казнета поради изразување

Read More

По скратена постапка во Собранието на Република Македонија е изгласан новиот Закон со кој се решава работниот статус на 140 професионални војници чиј рок на служење во АРМ завршил, а сега ќе добијат можност за вработување до пензија во соодветните институции со тоа што ќе

Read More

Министерството за труд на Србија ги изедначи тетките со родителите, со што тие добија право да ги гледаат и растат децата на своите браќа и сестри. Со доделувањето на статусот на трет родител, тетките станаа полноправни членки на семејствата кои имаат деца, а за тоа

Read More

Љубовта е најголема движечка сила, може да влијае многу позитивно во животот на една личност, но многумина остануваат и во лоши и деструктивни врски само поради страв од самотија. Низа истражувања покажуваат дека таквите врски создаваат психички и други здравствени проблеми. Затоа, доколку сте сингл

Read More