Sunday, Aug 1, 2021
HomePosts Tagged "српско"

Српската полиција спроведе голема акција против организиран криминал „Цунами“ во која 66 лица се приведени, додека за 12 се трага, а запленети се 5,7 килограми дрога, изјави српскиот синистер за внатрешни работи Небојша Стефановиќ. За приведените 66 лица се очекува одредување притвор, бидејќи постојат доволно

Read More

Српското знаме беше запалено денеска во Хрватска, каде се славеше воената акција „Бура“ во која од таа земја беа протерани повеќе од 250.000 Срби. Откако припадниците на Деветата воена HOS утринава пред очите на полицијата го величеа злосторничиот усташки режим во попладневните часови продолжија со

Read More

Американскиот актер Стивек Сигал официјално стана државјанин на Србија. Оваа информација е објавена во службен весник, а познатиот актер вети дека Србите ќе ги промовира на најдобар начин во светот. – Се прима во државјанството на Република Србија Стивен Сигал Стивен Фредрик, роден на 10. април

Read More

Српскиот академски врв сфатил дека е време да прифати дека Косово е изгубена битка. Претседателот на Српската академија на науките и уметностите (САНУ), д-р Владимир Костиќ изјави дека „во овој момент единствената политичка мудрост е на кој начин, со достоинство, да го оставиме Косово, бидејќи

Read More