Wednesday, Jun 19, 2024
HomePosts Tagged "СПУКМ"

Собраните студенти и граѓани кои сакаа да им дадат поддршка за вчерашните проблеми со специјалната единица ЕБР денес на протестот пред канцеларијата на СПУКМ извикуваа: „Ќе одговарате“ за нападот врз членовите на Студентскиот пленум кои бараа правда и беа насилно тргнати. Денес присутните и покрај дождот

Read More

Студентскиот пленум упати повик во 19 часот секој кој сака да им изрази поддршка за досегашните активности да им се придружи на протестот кој ќе се одржи пред канцеларијата на СПУКМ во студентскиот дом Кузман Јосифовски Питу. Исто така најавија дека ќе поднесат и кривични пријави

Read More

По вчерашната силна акција на специјалците на ЕБР кои ги растераа студентите пред канцеларијата на СПУКМ реагира и Професорскиот пленум кој се противи на бруталноста на полицијата, а ги посочи и сите нерегуларности во текот на изборниот ден. „На 30.06.2016 се одржаа избори за претседател на

Read More

Во напната и тензична атмосфера која повеќе наликуваше на акционен филм, а не на студентски несогласувања е избран нов лидер на СПУКМ. Доцна синоќа изброени се гласовите и победник е Давор Поповски, студент на ФИНKИ. „Бараме Универзитетот веднаш да реагира против тепањето на студенти, да не

Read More

Полицијата ги активираше специјалците од ЕБР за обезбедување на канцеларијата на СПУКМ откако припадниците на Студентскиот пленум пробаа да ги вратат пренесените гласачки кутии од денешните студентски избори. Студентите беа потиснати од канцеларијата на СПУКМ, но со викотници и поплаки не сакаа да го напуштат местото,

Read More

Преставници на СПУКМ и група на нивни подржувачи ги тргнаа кутиите од местата на гласање низ факултетите на УКИМ и наместо јавно да ги пребројуваат гласовите кои и онака беа малку ги пренесоа во својата канцеларија во студентскиот дом Кузман Јосифовски Питу. „Украдени се неколку гласачки

Read More

Студентскиот пленум е обвинет дека е под влијание на младинската партиска организација на СДСМ која организирала свои членови да ги блокираат изборите за претседател на Студентскиот парламент и вообичаените навреди од власта дека се платеници на Сорос. Се појави и навредлив плакат против Студентскиот пленум

Read More

Професорскиот пленум се јави со серија на критики кон претстојниот избор за нов претседател на студентската организација СПУКМ во време кога завршува академската година и ги поддржаа ставовите на Студентскиот пленум. „Со ова се прекршуваат одредбите од Правилникот за избори на СПУКМ и им се одзема

Read More