Friday, May 24, 2024
HomePosts Tagged "солар импулс 2"

Експерименталниот авион на соларен погон, „Солар импулс 2“, денеска слета во Њујорк, во последната фаза од својот пат околу светот. Авионот од швајцарско производство прелета над Статуата на слободата и влезе во градот пред да слета изутринава на њујоршкиот меѓународен аеродром „Џон Ф. Кенеди“. „Солар импулс

Read More