Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "Сојуз"

Србија нема никаква намера да се приклучи кон каков и да било воен сојуз, но ќе продолжи да ги поддржува мировните операции на ОН и ЕУ. Ова, како што пренесува МИА, го изјавил претседателот на Србија, Томислав Николиќ, по завршувањето на вчерашната средба на регионалните

Read More

Финансиската институција Голдман Сакс која го создаде инвестицискиот фонд за групацијата на земји во развој БРИКС по речиси 15 години ги прекинува економските активности. Аналитичарот Џим О`Нил кој го создаде акронимот сега вели дека ерата на БРИКС е завршена бидејќи меѓусебните односи на овие земји

Read More

Пред 40 години за прв се ракуваа американските и советските астронаути во заедничката мисија за спојување на вселенските летала Аполо и Сојуз. Првиот поздрав го направија симболично командантите на двете мисии Том Стафорд и Алексеј Леонов во екот на студената војна меѓу САД и СССР.

Read More