Monday, Sep 25, 2023
HomePosts Tagged "Собрение"

Целта на средбата кај претседателот Иванов беше нормализација на политичките процеси во државата затоа што имаше реакција од страна на граѓаните поради постапките предводени од обвинителството и од судовите поврзани со настаните од 27 април, изјави денеска премиерот Зоран Заев. – Не би сакал да ги

Read More

Најавите за спречување на изборот на претседател на Парламентот треба и морa да бидат поразени од демократските сили во Македонија, порачуваат од Демократскиот сојуз(ДС). „Свечената изјава дадена под знамето на Република Македонија, пратениците и македонската јавност, е силна гаранција дека претседателот на Парламентот со индигнација отфрла

Read More