Wednesday, Dec 7, 2022
HomePosts Tagged "Смилковско езеро"

Граѓаните бараат одговор дали е убиен новинарот Никола Младенов, а ние бараме меѓународна истрага затоа што општеството е премногу исполитизирано и граѓаните немаат доверба во домашните институции, рече премиерот Зоран Заев, на прашањето на пратеникот Африм Гаши од Беса, дали Владата ќе побара меѓународни истраги

Read More

Тоа се многу осетливи работи, со многу стапици, предмети со многу недоречености, многу невидени, затворени или отворени прашања, вели Алексеј Дума. Сметам дека постојат простори за продлабочување на одредени анализи и отворање на прашања кои можеби овој период не успеавме да ги отвориме или не можевме

Read More

Билансот на жртви се зголеми на 22 откако е пронајдено телото на уште едно дванаесет годишно дете кое починало во страшните поплави, додека едно шеснаесет месечно бебе е пријавено за исчезнато, соопштија од МВР. „Вчера околу 17:00 часот лицето И.Г. од Стајковци пријави дека на 06.08 околу

Read More

Денеска навршуваат четири години од петкратното убиство кај Смилковци кое ја потресе македонската јавност, пред се, затоа што убиството беше направено на големиот христијански празник, Велики четврток. На 12 април 2012, е извршено убиство на петмина лица со огнено оружје кај езерото во атарот на селото

Read More