Friday, May 24, 2024
HomePosts Tagged "Сицилија"

Вулканот Етна на Сицилија имаше посилна ерупција која беше забележена и од објективот на фоторепортерот Тури Кагеги. Застрашувачкото исфрлање на чад и лава ги загрижи жителите на Сицилија, додека пак властите подготвуваат планови за можна евакуација и справување со немилосрдната природа на еден од најактивните

Read More