Tuesday, Jan 31, 2023
HomePosts Tagged "сипаници"

Ние сме во состојба на готовност и ги следиме упатствата дадени од Националниот комитет за вакцинација врз основа на менување на мапата на епидемијата на сипаници во Грција и во Европа, изјави грчкиот министер за здравство Андреас Ксантос во врска со епидемијата на морбили во

Read More

Зголемен е бројот на заболени од варичела, во народот познато и како со овчи сипаници. Во Скопје, само за една недела биле пријавени над 130 заразени, најмногу се деца од градинки. Зголемен број на варичела има и во Куманово, Прилеп и Струмица. За декември минатата година

Read More