Monday, Aug 15, 2022
HomePosts Tagged "симулација"

Руски млазни борбени авиони изведоа ризичен и провокаторски маневар на само десетина метри од американскиот морнарички разурнувач „УСС Доналд Кук“ во Балтикот, а потоа и го прелетале. Според американски воени морнарички извори, руските ловци изведувале симулација на напад, но оваа провокација не ексалирала во понатамошен контакт

Read More

Неколку астрофизичари од различни универзитети ја развиваат теоријата и дебатата дека светот во кој живееме всушност е една голема компјутерска симулација и дека сме дел од програмиран свет управуван од напредни суштества или роботи со вештачка интелегенција. Научниците во своите теории ги користат можните докази кои

Read More