Monday, Jun 24, 2024
HomePosts Tagged "„Симфонија на паѓањето“"

По изведбата на Меѓународниот ден на театарот, „Симфонијата на паѓањето“ повторно ќе и ја претстави на публиката театарот „Чекори“. Утре, со почеток во 20 часот на сцената на Младинскиот културен центар, ќе се одигра репризата на маестралната претстава. Работена според делата на Данил Хармс, публиката

Read More

Веќе Ве известивме, но да Ве потсетиме. Утре претставата „Симфонија на паѓањето“ ќе го одбележи Меѓународниот ден на театарот во алтернативниот театар Чекори. Театарската претстава „Симфонија на паѓањето“ е по делата на Данил Хармс, а утре повторно ќе се изведе по повод Меѓународниот ден на

Read More

По повод 27-ми Март – Меѓународниот ден на театарот, Театар „Чекори“ и оваа година, во манирот на долгогодишната традиција, ќе изведе претстава од својот репертоар. Алтернативниот театар досега со неколку претстави ја воодушеви публиката, а сега повторно ќе ја изведе „Симфонија на паѓањето“ - по

Read More