Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "сигнал"

WikiLeaks неодамна објави дека ЦИА може да не шпионира преку телефон, компјутер, смарт телевизор, камера и слично. Колку се безбедни апликациите што секој ден ги користиме? Се наведува дека ЦИА може да ги шпионира IM (Instant Messaging) апликациите: Signal, Telegram, WhatsApp, Confide и други, но тоа

Read More

Локацијата на Wi-Fi рутерот во вашиот дом е најважна и голема е можноста поради него да имате лош сигнал. Затоа, треба да го ставите на средината во вашиот дом. Ако го ставите во некој агол, голема е можноста на вашиот сосед да му овозможите интернет

Read More

Facebook соопшти дека и официјално стартувале со тестирање на опцијата за енкрипција на пораките со што треба да се заштити приватноста на комуникацијата на корисниците. Во Messenger ќе се воведе можност за комуникација еден на еден со целосна енкрипција и пораките ќе може да се

Read More

Научниците од Институтот за астрофизика од Смитсонијан имаат нова теорија за тоа каде и како треба да ги бараме вонземнските цивилизации. Според нив досега само напразно следиме фрекфенции и сигнали од вселената, наместо да се насочиме кон густите ѕвездени системи кои се наоѓаат на работ

Read More

Сигурнo многумина од вас се фрустрираат кога нивниот смартфон не може да се поврзе на домашната Wi-Fi поради слабиот сигнал. Поновите рутери имаат подобар квалитет и покриваат поголем домет со постабилна и побрза конекција, но не може да се покрие секое ќоше во куќата. Затоа

Read More