Wednesday, Nov 29, 2023
HomePosts Tagged "сенка"

ГДОМ достави декларација во Основниот суд Скопје 1 за поддршка на судовите за нивно професионално работење. Тие протестираат против одлуката на судот, за куќен притвор на битолскиот градоначалник, Владимир Талевски. Александар Пандов изјави дека судиите добиваат целосна поддршка да не носат одлуки под притисок на

Read More

Денеска е сабота, прв ден од викендот, прв ден кога работната класа во Македонија одмара од неделните работни обврски. Но, овој ден не е за одмор, вработените треба да си ја одработат средата која беше прогласена за неработен ден, поради акцијата „Ден на дрвото“. Во гореспоменатата

Read More