Wednesday, Feb 28, 2024
HomePosts Tagged "Сеча"

Штетата во заштитната зона во местото „Рупи“ на Водно, каде минатиот месец имало сеча на дрвја, изнесува 853.200 денари, информираат од Град Скопје. Град Скопје и ЈП „Паркови и зеленило“ ја информираат јавноста дека за настанатите штети во парк шумата Водно побарале од Бирото за судски

Read More

По огромен револт на јавноста за бесмисленото сечење на дрвја и соголувањето на градот за градежната експанзија, градските власти конечно купува машина со која дрвата се искоренуваат од локацијата, а потоа безбедно ќе може да се пресадат на друго место и да не се оштета. „Градот

Read More

Неколку студенти од ФИНКИ предводени од нивниот декан професор Чорбев под силно полициско обезбедување садеа десетина дрвца велејќи дека се дел од УКИМ и дека им се потребни новите факултетски згради во барок стил кои мора токму тука да се изградат. Студентите пак кои го

Read More

Како одговор на сечата на 47 дрвја во универзитетскиот кампус на УКИМ, градоначалникот на Центар Андреј Жерновски заедно со општинските власти одлучиле да засадат 90 нови дрвја, соопшти Тој на неговиот профил на социјалните мрежи. Жерновски упати остри критики кон власта поради сечата на дрвјата и

Read More

Денеска е сабота, прв ден од викендот, прв ден кога работната класа во Македонија одмара од неделните работни обврски. Но, овој ден не е за одмор, вработените треба да си ја одработат средата која беше прогласена за неработен ден, поради акцијата „Ден на дрвото“. Во гореспоменатата

Read More