Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "сатира"

Духовитиот водител Борис Малагурски во својата емисија Глобално која претставува политичка сатира на форматот ТВ дебата посвети големо внимание на политичката криза во Македонија. Погледнете како Малагурски ја согледува целата ситуација, а потоа и дебатата на неговите гости.

Read More

Градските власти за отворањето на новиот мал мост организираа мега спектакуларна свеченост небаре отвориле реплика на Голден Гејт мостот, но тоа и не е така чудно за македонски услови, некои ќе речат барем нешто градат па редно е и да се пофалат. Тоа што нас

Read More

Демонстрантите од Шарената револуција исто како Хобитите од Господарот на прстените му порачаа на полицискиот министер Чавков со Окото кое се гледа дека не му се плашат. Чавков како Саурон од друга страна пак, ќе гледа секој кој фрла боја и ќе казнува, па затоа

Read More

Петочната емисија на Миленко Неделковски беше одбележана од прогнозите и анализите на Мирка Велиновска, па на кратко ви откриваме што е клучно за меѓународен договор. [video width="720" height="392" mp4="http://pozitiv.mk/wp-content/uploads/2016/05/gif-mirka-velinovska.mp4" loop="true" autoplay="true"][/video]

Read More

Чавков откако се врати на функцијата министер на полицијата од заменичкото место ги врати сите разрешени началници и раководители поставени од неговиот претходник Спасовски. Ексклузивно ја наоѓаме и реакцијата на началниците кои сега се враќаат на старите функции. via GIPHY

Read More

Редакцијата на познатиот сатиричен весник „Шарли Ебдо“ на 7-ми јануари ќе објави специјално издание со кое ќе се одбележи годишнината од ранувањето на главниот уредник. На насловната страница ќе се најде брадест Бог во крвава облеча со калашников во раце со наслов „Година дена

Read More

Хрватските партии не можат да се договорат кој да биде премиер, па специјализираниот портал Работа.хр, ја зеде работата во свои раце и реши да го пополни празното државно место. Posao.hr објави сатиричен оглас за работното место „премиер на Република Хрватска“, во кој се наведени условите

Read More

Легендарниот лејт-најт водител и комичар Џон Стјуарт не издржа долго по повлекувањето од Daily Show и потпиша вреден договор со кабелската мрежа HBO за создавање на нови серии со формат од кратки видеа. Конкретно за видот на содржините се уште не се откриваат детали, но

Read More

Сатиричнити вести кои ги читавте на порталот ''Коза Ностра'' од вечерва и во печате издание. Магазинот можете да го најдете по трафиките во Скопје а од утре и низ цела Македонија, ќе излезе магазинот „Коза ностра“, како илинденски специјал. Се работи за сатиричен магазин кој е

Read More