Friday, May 24, 2024
HomePosts Tagged "Садници"

Полицијата од јужниот албански град Саранда во атарот на селото Кардоќ, во близина на границата со Грција, уништи околу 20.000 садници мархуана. - Петнаесет илјади садници се уште беа како расад, додека пет илјади беа засадени и достигнуваа висина до 30 сантиметри. По лоцирањето на местото

Read More

Град Скопје ќе им додели садници на сите заинтересирани куќни совети и урбани месни заедници. Истите тие ќе бидат засадени од вработени лица во ЈП „Паркови и зеленило“. На куќните совети и на месните урбани заедници на коишто ќе им бидат одобрени барањата, во оваа акција

Read More

Како одговор на сечата на 47 дрвја во универзитетскиот кампус на УКИМ, градоначалникот на Центар Андреј Жерновски заедно со општинските власти одлучиле да засадат 90 нови дрвја, соопшти Тој на неговиот профил на социјалните мрежи. Жерновски упати остри критики кон власта поради сечата на дрвјата и

Read More

Денеска е сабота, прв ден од викендот, прв ден кога работната класа во Македонија одмара од неделните работни обврски. Но, овој ден не е за одмор, вработените треба да си ја одработат средата која беше прогласена за неработен ден, поради акцијата „Ден на дрвото“. Во гореспоменатата

Read More

Април догодина е месецот клучен за успешноста на акцијата „Ден на дрвото“, со која се планрираше засадување на три милиони дрвја на над 930 хектари земја. Во текот на месецот инспектори ќе излезат на терен за да утврдат колку од садниците биле успешни, а колку

Read More