Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "РСБСП"

Велосипедизмот претставува добра пракса, здав живот, здрави животни навики и чиста и здрава животна околина. Зимата и леденото време се во заминување па низ улиците на главниот град и останатите места во Република Македонија од ден на ден можат да се забележат се повеќе велосипедисти кои

Read More

Спортскиот центар Борис Трајковски обезбеди држачи за велосипеди и новиот паркинг е донација на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Целта е да се овозможи полесен пристап на велосипедистите кои се рекреираат долж кејот на реката Вардар и ги користат спортските капацитети на

Read More

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштатата направи детална препорака за сите возачи кои ова лето ќе се решат да патуваат и да отидат на одмор со сопствен автомобил, па затоа вашата безбедност е клучна и мора да направите неколку подготовки, особено што често

Read More

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) и Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) организираат наградна игра под мотото „Македонија се сака на точак“. Наградната игра официјално почнува денеска и има за цел промоција на велосипедизмот и убавините на Република Македонија. За

Read More

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата најави нов проект „Млад возач, безбеден возач“ со кој ќе обезбеди дополнителни обуки за возачите со мало искуство кои ќе добиваат совети од искусни лица за грешките кои ги прават. -Целта на проектот е подобрување на безбедноста на

Read More

„На патиштата им се потребни одговорни возачи“ и „Животот не дава втора шанса, вози одговорно“ се двете нови кампањи кои ќе ги реализира Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата. Се предвидува кампањите да се остваруваат преку разни реклами на социјалните мрежи, билбодрди, флаери, едукативни

Read More

Генералниот секретар на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на Македонија (РСБСП) Ристо Манчев посочи дека според последните статистички податоци на РСБСП во 2015 година вкупно 144 лица го загубиле животот во сообраќајни незгоди, што е мало зголемување во споредба со минатата 2014 година кога

Read More

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата (РСБСП) во пресрет на новогодишните празници ќе ја реализира кампањата „Животот е подеднакво кршлив” во која главниот акцент ќе биде ставен на младите и неискусни учесници во сообраќајот како посебна ранлива група во овој период од годината. Целта

Read More

Продолжените сончеви есенски денови придонесоа да подзаборавиме на студената зима и на возењето на нашите автомобили во зимски услови. Но, зимата е на прагот, а РСБСП се потруди да даде неколку корисни совети за возење во зимски услови на патиштата: ​ ​ Зимски гуми – во овие

Read More

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата ги повика граѓаните да дадат свои идеи во креирање на новата програма по која ќе се работи за 2016-та. Големиот број на несреќи со фатални последици и ниската сообраќајна култура создаваат револт кај сите учесници во сообраќајот. Постојаните

Read More