Tuesday, Sep 28, 2021
HomePosts Tagged "реклами"

Владата денеска ја усвои мерката од Планот 3-6-9 која се однесува на стопирање со владините реклами на комерцијалните телевизии, печатени медиуми, билборди и интернет портали. Од ова се исклучени социјалните мрежи. Со одлуката на Владата потребните информации во форма на реклами ќе бидат пренесувани до граѓаните

Read More

Актерката Меган Фокс се врати во медиумите. Сепак, убавицата не е во центарот на вниманието поради новите улоги или скандали, туку затоа што има нова професија. Се зборува како е Меген тешка за работа и таква е непожелна во Холивуд, затоа и не и се доделуваат

Read More

Речиси 220 илјади евра платила Владата на чело со техничкиот премиер Емил Димитриев за „услуги за менаџирање на угледот и имиџот на Македонија пред општествената, политичката, економската и медиумската јавност во светот“ пред и по парламентарните избори во декември, објави Призма. Договорите се склучени со две

Read More

Ад кох телото за следење на медиумите во предизборниот период ја донесе својата прва одлука, односно поднесе предлог за изрекување на прекршочна казна за Првиот програмски сервис на Македонската радиотелевизија МРТ 1, поради емитување владини реклами. „Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски медиуми, по поднесениот предлог

Read More

„WhatsApp“ соопшти дека ќе започне во поголема мерка да разменува податоци со „Фејсбук“, како и тоа дека ќе им овозможи на поединечни компании да и испратат пораки на корисниците на таа апликација. Апликацијата „WhatsApp“ за прв пат ги промени условите за приватност откако беше преземена

Read More

Здружението на новинари на Македонија денеска учествуваше на брифингот организиран од Министерството за информатичко општество и администрација, на кој министерката Марта Арсовска Томовска го претстави Предлог законот за информативни и рекламни кампањи на јавните институции. Во врска со ова ЗНМ испрати соопштение во кое вели: -„По излагање

Read More

Рекламите, кои кај корисниците на јавниот превоз во Лондон би можеле да доведат до „недостиг на самодоверба поради незадоволството од своето тело“, ќе бидат забранети на почетокот на следниот месец, соопшти канцеларијата на градоначалникот на Лондон. Забраната ќе се применува на 12.000 реклами, кои секојдневно се

Read More

Општина Аеродром лансираше прилично модерен веб портал наменет за сите компании, трговци и невладини организации на нејзина територија кои ќе може бесплатно да се рекламираат и да ги истакнат своите понуди, новитети и производи и тоа на дневна основа. Компаниите треба да ги достават своите

Read More

На главните плоштади во центарот на Скопје нема да се поставуваат светлечки реклами, видео бимови и рекламни LCD дисплеи бидејќи нема да бидат во согласност со новата естетика и изгледот на центарот. „Со цел да се зачувуваат амбиенталните вредности на овие простори, да се спречат евентуалните

Read More