Monday, Jun 24, 2024
HomePosts Tagged "распуст"

За околу 270.000 ученици, од кои 188.000 основци и 80.000 средношколци, денеска е последниот училишен ден од учебната 2016/2017 година. Полуматурантите овој месец ќе се запишуваат во средни училишта. Првото пријавување и запишување во јунскиот уписен рок е на 28-ми и 29 јуни. Матурантите, пак, утре (10

Read More

Заврши зимскиот распут за учениците. За околу 270.000 ученици во основните и во средните училишта денеска е прв училишен ден во второто полугодие од учебната 2015/2016 година. Учениците кои беа на распуст од 30 декември 2015 денеска се враќаат во училишните клупи. По повеќе од еден

Read More

Министерството за образование го одби барањето на Општина Центар за децата од сите седум основни училишта во таа општина да одат порано на распуст, поради енормното загадување на воздухот. Градоначалникот Андреј Жерновски, вчера испрати барање до МОН децата да се ослободат од настава, поради високите нивоа

Read More

Распустот да почне од понеделник за учениците од Центар поради загаденоста на воздухот. Ова го побарал градоначалникот Андерј Жерновски кој поднел барање до Министерството за образование и наука, за децата од 7-те општински основни училишта распустот да започне од понеделник, 28.12.2015. Ова барање е поради резултатите

Read More

Загаденоста на воздухот во Тетово пред време го почна распустот. Од денеска прекинува наставата во сите основни и средни училишта, како и во градинките на подрачје на општина Тетово поради загадениот воздух. Градоначалничката на Тетово Теута Арифи на денешната прес конференција изјави дека одлуката е донесена

Read More