Monday, Oct 2, 2023
HomePosts Tagged "работна сила"

Продолжувањето на политичката криза неповолно ќе влијае врз растот на економијата, изјави денеска Антони Пешев, претседател на Собранието на Стопанската Комора пред бизнис форумот „Македонија – Мексико: Бизнис можности и зајакнување на билатералната соработка“. Пешев смета дека нефункционирањето на државата веќе се чувствува кај компаниите кои

Read More

Од почетокот на 2016 година, надлежните институции на Хрватска, Германија, Австрија, Чешка, Унгарија, Италија и Полска, соопштиле дека имаат проблем со пронаоѓање, односно увоз на работна сила. Сите овие земји во Европа заедно имаат потреба од 1.300.000 работници. Се работи главно за стручни професии: инженери, електроника,

Read More