Tuesday, Sep 28, 2021
HomePosts Tagged "работа"

Во врска со последните случувања со одредени агенции за посредување при вработување за кои постојат информации за измама на кандидати за вработување во странство,од Националната федерација на Агенции за вработување (НФАПВ) апелираат да бидат претпазливи кога носат одлука за заминување на работа во странство. „Имено,

Read More

Не сопира растот на невработеноста кај младите - покажуваат статистиките. Без работа на крајот од 2016 година биле 48,2 % за разлика од 46,4 % на крајот од септемрви. Годишно, 182 027 лица чекаат работа по година дена, а од нив, 84 874 се на

Read More

Утре почнува тринаесеттото издание на саемот за вработување и кариера - Job Fairкој го организира БЕСТ, Бордот на европските студенти по техноологија. Ако барате работа или пракса, Ве советваме да го посетите саемот на БЕСТ и да го оставите своето CV. Job Fair е организиран од

Read More

Бегалците и мигрантите во Европската унија ќе добиваат квалификациски пасош во кој ќе го пишува нивното образовно ниво, обуките и квалификациите кои ги имаат, како и членство во професионални организации. Тоа го предвидува проектот на Советот на Европа, претставен на конференција на министрите за образование на

Read More

Градежници, возачи на шлепери, молери, пица мајстори, готвачи и келнери се најчестите струки кои се бараат на огласите за вработување во странство, но под еден услов само со бугарски пасош. Бугарскиот пасош е "зелен картон" за влез во Европската Унија и шанса да се најде

Read More

При претрес на угостителски објект во Тетово, полицијата вчера привела 17 странски државјанки поради нерегулиран престој и нелегална работа. Изречена им е забрана за двегодишен влез во Република Македонија, а во текот на денот тие ќе бидат депортирани, соопшти МВР. Како што се наведува во соопштението,

Read More

Неколку велосипедисти од новата иницијатива „Ај да те видам“ се прашуваа зошто градоначалникот на Општина Карпош Стевче Јакимовски не оди на работа со велосипед, па решија да ја откријат мистеријата. Тие возеа од неговиот дом, до работното место за да проверат, па од она што

Read More

Бременост, завчера избрка од работа 10 текстилни работнички, сите вработени во една фирма, пренесе Тв Стар. Станува збор за конфекционерки од Крива Паланка кои од пред два дена повторно се на евиденција на Агенцијата за невработени, а единствена причина за тоа е одлуката да станат мајки. За

Read More