Wednesday, Feb 28, 2024
HomePosts Tagged "птица"

Во почетокот на 1970-тите години студената војна беше во свој полн замав. Американците со одењето на Месечината ја добија трката во вселената, но Советите поради тоа не се предадоа на сите други полиња. Така во 1970 година американскиот сателит на советските аеродроми забележа нови авиони,

Read More

Тројца француски државјани загинаа кога мал авион во кој се наоѓале се урнал при наводен судар со голема птица во северна Шпанија. Владата на регионот Навара соопшти дека двајца мажи и една жена загинале вчера, кога авионот паднал на мала парцела меѓу две куќи во

Read More

„Lyrebird“ од фамилијата „Menuridae“ е една од најдобрите имитатори на „човечки“ звуци. Погледнете како имитира камера, аларм од кола па и многу повеќе. Мислевте дека папагалите се најдобри? Погледнете ја оваа птица!

Read More

Пеликан е забележан во Охридското Езеро, а граѓаните на Фејсбук постираат фотографии од оваа птица која последниве децении прв пат се забележува во езерото и до сега ја имаше само во Преспанското Езеро, пишува Охрид1. На Фејсбук кружат фотографии со пеликанот направени на потегот од

Read More