Sunday, Jan 29, 2023
HomePosts Tagged "програма"

Од денеска до сабота  (7-12 август) на Скопското Кале по десетти пат ќе се одржува традиционалната манифестација – гурмански викенд со пиво „Пиволенд 2017“. Посетителите и годинава ќе имаат можност да уживаат во добра музика, студено пиво и гурмански деликатеси. Фестивалот е под покровителство на

Read More

Патувачкото Кино на МакеДокс е дисперзиран фестивал кој секоја година ги посетува помалите населени места надвор од културната мапа на Македонија, а ова несебично раскажување на волшебните документарни приказни, кое годинава ќе се одржува во Валандовско од 11-25 јули, три дена ќе гостува на Д

Read More

По интервјуто на Никола Груевски за Телеграф во кое откри дека соросоидите вршеле секташки обуки за демонстранти кои требале да скокаат на маса и да ја газат програмата на ВМРО-ДПМНЕ, се појави и ексклузивно видео во е прикажан токму „секташот“ Александар Дојранлиев фатен во актот

Read More

Една од најдобрите културни манифестации во Македонија, фестивалот Охридско лето оваа година на посетителите ќе им понуди врвни театраски и сценски доживувања. И онака веќе богатата програма, оваа година ќе биде надополнета со содржини од најразлични уметнички остварувања, џез викенди, балетски перформанси и концерти на

Read More

Нова група практиканти добија можноста теоретското академско знаење практично да го применат на реални работни задачи како дел од програмата за практиканти на ОКТА. Компанијата веќе неколку години ја спроведува програмата за практиканти со цел да им помогне на младите луѓе да се изградат во

Read More

Четворица од Програмата за практиканти во ОКТА оваа година станаа дел од тимот на компанијата. Во април започнува нов циклус на оваа континуирана програма на ОКТА, каде студентите практично се подготвуваат за работен ангажман во една компанија. „Програмата која активно ја спроведуваме и развиваме во ОКТА

Read More

Директорката на центарот за стручно образование и обука (ЦСОО), г-ѓа Ајше Селмани и директорката на Програмата за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ), г-ѓа Розанди Лоу потпишаа меморандум за разбирање за партнерството помеѓу Програмата и Центарот во наредните четири години. Меморандумот се однесува на соработката при

Read More

СДСМ на Конгресот ја донесе предизборната програма со која ќе настапи во април на предвремените парламентарни избори и ја темели на пет столбови со заложби за одговорна власт, функционирање на сите механизми на контрола, враќање на средната класа како главна економска опредлба, реформа на јавната

Read More

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата ги повика граѓаните да дадат свои идеи во креирање на новата програма по која ќе се работи за 2016-та. Големиот број на несреќи со фатални последици и ниската сообраќајна култура создаваат револт кај сите учесници во сообраќајот. Постојаните

Read More

СДСМ организираше нова дебата за промоција на нивната изборна програма „Визија за Македонија“ овој пат со мерките за економијата или поточно можноста за вработување на младите луѓе кои се почесто ја напуштаат својата земја, како и за заложување за работниците. Во презентацијата на програмата учествуваа

Read More