Wednesday, Sep 28, 2022
HomePosts Tagged "проблем"

Слично како Bendgate за iPhone 6 се пласира нов можен проблем за Apple бидејќи поголем број на корисници се пожалиле дека смартфонот шушти кога има засилена активност, дали е тоа со сурфање на интернет или работа со апликации од задната страна се испушта силен звук. Извор:

Read More

Покрај острите критики од корисниците и медиумите, како и бројните извештаји на сервисите за поправка, Apple се уште не реагира на „болеста“ на iPhone 6 и 6 Plus која ги зафати екраните на допир. Конкретно, на дисплејот се појавува сива линија на горната страна од екранот, која

Read More

Корисниците на iPhone 6 и iPhone 6 Plus се жалат од проблеми со дисплеите, кои многу често не реагирале на допир. До овие проблеми наводно доаѓа поради разделување на двата чипа од матичната плоча. Се шпекулира дека голем број на корисници го пријавиле овој проблем

Read More

Свесни сме за проблемот со нашиот јужен сосед за разликите околу името, но истовремено сме и сериозно посветени за изнаоѓање заеднички прифатливо решение. Упатувањето покана на Самитот во Варшава за Македонија во НАТО ќе помогне за јакнење на мерките на доверба меѓу двете земји. Ова

Read More

Технички проблеми, паднат систем и нелогични прашања го одбележаа стартот на екстерното тестирање на матурнатите. Во дел од училиштата, тестирањето не почна навреме, а учениците чекале повеќе од час и половина за да се покрене системот. Од Државниот испитен центар (ДИЦ) и Министерството за образование

Read More

За една година на СОС телефонот за деца и млади се јавиле 113 лица кои побарале помош или совет за проблемите со кои се соочуваат, од нив само две деца. Сиромаштијата е еден од најголемите проблеми со кои се соочуваат децата и нивните семејства, констатира детската

Read More

Model S има проблеми со безбедносниот појас и затоа компанијата одлучила да повлече 90.000 парчиња од пазарот, што е голем автогол за автомобилската компанија. „Tesla неодамна откри дека безбедносниот појас во европскиот Model S не е убаво поврзан со надворешниот систем за безбедност. Возилото немало сообраќајна несреќа и нема

Read More