Tuesday, Oct 3, 2023
HomePosts Tagged "претставник"

„Студентски пленум“ информираше дека на 28 септември ќе се оддржи прв студентски референдум на Универзитетот „Кирил и Методиј“, на кој студентите ќе одлучуваат за телото за студентско претставување. Референдумското прашање е: „Студенту, дали телото кое те претставува, во рамките на универзитетот, да продолжи да биде

Read More

Португалецот Антониот Гутерез, 67 години, доби најмногу позитивни гласови во првото гласање за нов генерален секретар на Обединетите Нации (ОН). Ова тајно гласање беше организирано во Советот за безбедност. Секој од 15-те амбасадори на Советот требаше да го оцени секој кандидатите со една од трите

Read More

Сергеј Лазарев е овогодинешниот руски претставник на натпреварот за песна на Евровизија. Пејачот колабирал на сцена за време на настапот во Санкт Петерсбург.  Публиката и членовите од бендот со неверување го набљудувале Сергеј додека екипата од бекстејџот дотрчала да му помогне. Тој следниот ден се огласил

Read More

Пејачката Елена Ристеска, е единствениот македонски претставник на 30 јубилејно издание на фестивелот ,,Сунчане скале 2015" кој ќе се одржува од 29ти до 30ти јуни во ,,Канли кула" во Херцег Нови. 29 јуни е датум кој им значи на сите нови sвезди кои настапуваат на овој

Read More