Tuesday, Mar 28, 2023
HomePosts Tagged "Преспанско Езеро"

Преспанското крајбрежје важи за помирно за релаксиран одмор со чисти песочни плажи и топло езерска вода, но за тие што сакаат подинамична атмосфера не изостануваат ниту журките, како неодамнешнате „пена парти“ која се одржа на плажата во Претор со голема посетеност, пред се на младите

Read More

Преспанското крајбрежје доби неколку нови плажи со чист ситен песок и модерни содржини за сите туристи, а и оваа година угостителите ќе се обидат да ги привлечат посетителите со многу пониски цени. Така кафето во баровите и рестораните се движи од 40 до 60 денари,

Read More

Покрај Преспанското езеро никна новата плажа кај селцето Стење која е една од најмодерните во Македонија со голема песочна површина, лежалки, кафе бар, содржини за спорт и рекреација и што е најважно чисто и мирно езеро со пријатна вода. Плажата кај Стење беше финиширана минатата

Read More

Општина Пустец денес презентираше соларно бродче кое заплови во водите на Преспанско Езеро. Истото ќе има функциоја да ги промовира туристичките вредности на општината. Станува збор за проектот „Green Boat“ (Зелен брод) финансиран од ИПА програмата на Европската унија за прекугранична соработка. Ова бродче општина Пустец

Read More