Wednesday, Mar 29, 2023
HomePosts Tagged "предлог" (Page 3)

Предлогот на Вучиќ, да се воведе заеднички ден на сеќавање на сите жртви, сосема очекувано беше одбиен од Хрватска и Косово. Хрватскиот премиер Зоран Милановиќ го отфрли предлогот на српскиот премиер. „Со должна почит и сочувство, ниту ние некому му ги припишуваме прославите и тагувањата,

Read More

Група пратеници на ВМРО-ДПМНЕ и на ДУИ до Собранието поднеле предлог-закон со кој лустрацијата треба да престане да важи од први септември годинава. Тоа ќе значи дека од тој датум Комисијата за верификација на факти нема мандат за покренување на нови постапки за лустрација, а

Read More