Tuesday, Jun 15, 2021
HomePosts Tagged "позната"

Албанската полиција на граничниот премин Ќафасан, на албанско-македонската граница, кај Струга, ја уапсила познатата албанска пејачка на народна и поп музика, Вјолца Џека. Џека била уапсени при излез од Албанија, откако во нејзината чанта полицијата открила марихуана. Пејачката со нејзиниот автомобил „мерцедес“ требало да патува во

Read More

Ако решите да ја видите познатата римска Фонтана ди Треви, нема да видите ниту вода, ниту парички за среќа, туку стаорци. Фонтаната која привлекува милиони туристи секоја година во моментот не е во функција, се реставрира од декември 2014 година и во неа не тече

Read More