Wednesday, Mar 29, 2023
HomePosts Tagged "плажи"

Преспанското крајбрежје доби неколку нови плажи со чист ситен песок и модерни содржини за сите туристи, а и оваа година угостителите ќе се обидат да ги привлечат посетителите со многу пониски цени. Така кафето во баровите и рестораните се движи од 40 до 60 денари,

Read More

Четири плажи на Дојранското езеро се забранети за капење. Според информациите на zdravstvo24.mk вакво решение донел Државниот санитарен и здравствен инспекторат откако последните анализи од пред една недела направени во Центарот за јавно здравје Велес покажале дека водата во езерото на 4 мерни места е

Read More

Општина Струга им наложи во рок од една недела на сите 11 концесионери на кои им истекува договорот да ги отстранат сите објекти на плажите и да ги вратат во првобитна состојба или во спротивно општината сама ќе ги дислоцира, а трошоците ќе паднат на

Read More

20 годишен Гостиварец масовно крадел низ Струга Минатиот месец крадел по куќи,станови,плажи од патничко моторно возило. Сопствениците ги оштетил за 800 000 денари. .Со обивање на вратите, младиот гостиварец насилно влегувал во куќите и крадел пари, златен и сребрен накит, мобилни телефони, апарати, облека и други вредни

Read More