Monday, Aug 2, 2021
HomePosts Tagged "писатели"

Волонтерите од фејсбук-групата за помош на настраданите во поплавите во Скопје, јавно ги повикаа сите македонски писатели и издавачи да се вклучат во активностите под мотото „И перото спасува живот“. Се повикуваат, од денеска со почеток во 10 часот, да донесат дел од тиражите на своите

Read More

28 поети со стихови посветени на Скопје ќе настапат на  овогодинешното  меѓународна поетска  манифестацијата ,,Празник на липите”која ќе се случи утре во Друштвото на писатели на Македонија. Во првиот дел од програмата, претседателот на ДПМ Веле Смилевски  свечено ќе ги додели следниве книжевни награди: „Книжевен

Read More