Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "пешаци"

Google сака да прерасне и во сериозен автомобилски гигант со првата серија на целосно автономни возила кои самите се управуваат, потоа со нови технологии за избегнување на судири и инстант кочења во аларманти ситуации, како и најновата идеја за спасување на човечки животи. Google поднесе патент

Read More

Вчерашниот ден во Скопје се случиле 12 сообраќајни несреќи во кои шест лица се повредни, а едно се стекнало со потешки телесни повреди. Сообраќајната полиција според извештајот на МВР имала доста работа бидејќи се изречени околу 70 казни на возачи за непочитување на одредената брзина,

Read More

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата ги повика граѓаните да дадат свои идеи во креирање на новата програма по која ќе се работи за 2016-та. Големиот број на несреќи со фатални последици и ниската сообраќајна култура создаваат револт кај сите учесници во сообраќајот. Постојаните

Read More

Во текот на вчерашниот ден се случиле 11 сообраќајни несреќи на кои интервенирале екипи на МВР и официјално се заведени. Вчера трагично животот го загуби 72 годишниот пензионер на улицата Ѓорче Петров, откако бил удрен преминувајќи на пешачки премин рано утрината. Во останатите сообраќајни несреќи

Read More

За да го преживеете патешествието наречено возење низ главниот град, потребно е: око соколово, натпросечни рефлекси и добро истренирани нерви. Просечниот скопски шофер нема навика да стави појас, да си го намести ретровизорот или да го извади телефонот од џеб пред да го стартува возилото, тоа

Read More

Нема поинаква квалификација за крвавиот асфалтен хаос на кој сме изложени. Кога гинат недолжни луѓе, тоа е тероризам! Болно звучи прашањето: дали нашето општество може да му се спротивстави на крвавиот пир на разбеснета група несовесни граѓани? Во државава гинат луѓе на сите страни. Најчесто недолжни

Read More