Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "Павле Трајанов"

Владата синоќа го именуваше лидерот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, за национален координатор за намалување на ризици од катастрофи. „На денешната седница за национален координатор за имплементација на националната платформа за намалување на ризици од несреќи и катастрофи, владата го именува Павле Трајанов“, соопштија од Владата. Демократскиот

Read More

Мнозинството пратеници во Собранието го отфрлија предлогот на Павле Трајанов од Демократскиот сојуз, за големите кредити земени преку еврообврзница, да има собраниска расправа а со тоа и поголема контрола за што ќе се трошат парите. Парламентот нема да одлучува за задолжувањата на Владата поголеми од

Read More

Демократскиот сојуз предлага Република Македонија да биде една изборна единица, како основа за демонтажа на еднопартискиот систем и јакнење на одговорноста при носењето круцијални одлуки и владеење на правото, вели лидерот на партијата, Павле Трајанов. „Во рамките на приоритетните реформи кои треба да ги спроведа реформската

Read More

Претседателот на Демократскиот сојуз на Македонија, Павле Трајанов преживеал сообраќајна несреќа. Во директен судир на возило Фијат Пунто со Шкода која била управувана од Трајанов, се повредени четворица кои се префрлени на клиника, а по укажаната лекарска помош се пуштени на домашно лекување. Трајанов нема

Read More

Демократскиот сојуз предводен од Павле Трајанов повика Собранието повторно да се свика за да се одложат изборите закажани на 5 јуни, како и целосно да се повлече аболицијата од претседателот Иванов бидејќи според нив постои општ граѓански консензус за овие две прашања. - Укажуваме дека нема

Read More