Saturday, Mar 18, 2023
HomePosts Tagged "панамски"

Михаел Грамер, претседателот на Управниот одбор на австриската банка „Хипо Форарлберг“, поднел оставка на функцијата, откако името на банката се појави во документите кои истекоа од паманската адвокатска фирма „Мосак Фонеска“. Грамер во својата изјава нагласил дека оставката не е признавање на вина, туку лична одлука,

Read More

Неколку илјади демонстранти се собраа синоќа пред зградата на Парламентот во Рејкјавик, со барања за оставка на премиерот Сигмундур Гунлаугсон. Протестите беа организирани откако неговото име се најде меѓу политичките лидери од светот во „Панамските документи“, каде се тврди дека имал сметка во земји означени

Read More