Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "Палми"

Палмите за кои се потрошија еден милион евра народни пари не беа најавени во никаква предизборна или каква било друга програма на ВМРО-ДПМНЕ и на коалицијата, велат од Либерално-демократската партија. „Палмите почнаа да се сушат уште во првите месеци од нивното засадување, но набрзина беа заменувани

Read More

Ќе има ревизија и одговорност за набавките на скапите палми од 500.000 евра што завршија во депонија, порачаа денеска од СДСМ. „Исушените палми од 500.000 евра што се најдоа на депонија, се класичен доказ дека Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ во сè, па и во палмите, гледаат

Read More

Сите палми засадени низ Македонија, без исклучок, се исушија, пишува АКО.мк. Палмите, проект на ВМРО ДПМНЕ платени со пари од државниот буџет, не ја преживееја оваа зима. Екстремно ниските температури го направија своето, а не помогнаа ниту ,,облекувањето“, ниту затоплувањето под најлони преку зима, ниту

Read More

Поголем број на палми кои пред извесно време беа засадени во населбата Капиштец и Аеродром во Скопје, почнаа да се сушат. Иако за секоја од нив има поставено соодветни прскачи, тие не можат да ги издржат временските услови во Македонија. Првиот човек во Македонски шуми, Жарко

Read More