Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "општини"

Заменик-престедателката на СДСМ, Радмила Шекеринска на митингот на СДСМ и Коалицијата во Гостивар кажа дека целта на централната власт е да се приближи на локалната и да биде сервис на општините, за граѓаните да имаат подобри услови за живот. – Парите ќе ги насочиме за решавање

Read More

Стигна реакција од СДСМ на изјавата на Антонио Милошоски. Оттаму го повикуваат ВМРО-ДПМНЕ да престане со политиканство, и како што велат, со лицемерно лицитирање со датуми за локални избори како да се на лото емисија додека ги оставаат граѓаните на цедило без градоначалници. Од СДСМ

Read More

Матичните служби ќе склучуваат бракови и по 15 мај кога истекува мандатот на советниците и покрај вчерашното предупредување од скопскиот градоначалник дека нема да може да се склучуваат бракови во државава оти официјални сведоци се општински советници кои по истекот на мандатот немаат овластување да

Read More

15 мај е датумот до кога се продолжува мандатот на градоначалниците и советниците. Оваа одлука во однос на надлежностите утврдени со Закон за членовите на советите на општините и градоначалниците ја донесе министерството за правда, на барање на Министерството за локална самоуправа. Како што пренесува

Read More

Од 8:30 до 11:30 часот утре без струја ќе бидат корисниците од улицата „Иван Аговски“ бр.1 во општина Карпош, а од 8:30 до 15:30 часот корисниците од улиците „Дренак“, „Невена Ѓоргиева - Дуња“ и „Балзакова“ во општина Кисела Вода. Во периодот од 9 до 15

Read More

Управниот одбор на ЗЕЛС денеска ги запозна присутните градоначалници и советници дека на 15 мај им завршува мандатот. Затоа бараат од државните и политичките фактори што побрзо да ги распишат локалните избори. Со истекот на мандатот на градоначалниците и советниците се нарушува нормалното функционирање на

Read More

Годинешниот Саем за градежништво и недвижности што ќе започне од 1 март ќе биде добра можност одново да се презентира владиниот проект „Купи куќа, купи стан“ каде ќе бидат понудени државни станови со посебна цена за ранливи категории и стандардна понуда, како и градежни парцели

Read More

Најактуелниот проект на владата „Купи куќа за млади“ ќе се претставува и преку информативни канцеларии кои ќе бидат отворени во над 30 општини низ Македонија со цел полесно да им се претстават можностите и условите на сите заинтересирани граѓани до 35 години. Канцелариите за проектот

Read More

Во текот на утрешниот ден без струја ќе останат дел од корисниците во општините Аеродром, Центар, Чаир, Зелениково, Ѓорче Петров и Шуто Оризари, поради зафати што ќе ги вршат екипи на ЕВН. Во периодот од 8.30 до 13 часот, дел од корисниците од ул. Божин Николов,

Read More