Monday, Jun 24, 2024
HomePosts Tagged "Охрид СОС"

На покана на Министерството за култура, односно министерката Бисера Костадиновска Стојчевска, член на неформалната граѓанска иницијатива Охрид ЅОЅ денеска ќе присуствува на состанокот во Владата на Република Македонија на кој ќе се разгледаат актуелните состојби поврзани со заштитата на природното и културно наследство на Охридскиот

Read More

Активистите од граѓанската иницијатива Охрид SOS информираат дека е одлучено Студенчишко Блато да остане строго заштитена зона сè додека не се изработи студија за негова валоризација. Во продолжение ви го пренесуваме целосниот текст од соопштението до јавноста на еколошката организација: По запирање на незаконскиот хотел во Лагадин

Read More