Wednesday, Mar 29, 2023
HomePosts Tagged "одлучува"

Советот на општина Богданци вчера едногласно ја поддржа граѓанската иницијатива за одржување на референдум за изградба на рудникот за бакар во Казандол. Референдумското изјаснување ќе се одржи на 11 јуни и на истиот граѓаните ќе може да се изјаснат за две прашања – дали се

Read More

Поранешната претседателка на Врховен, Лидија Неделкова ќе одлучува по Барањето за заштита на законитоста за случајот „Пуч“, поднесено од СЈО. Старо новиот претседател на највисокиот суд, Јово Вангеловски потврди дека сите предмети кои ги работел тој, сега со новиот распоред се во рацете на Неделкова.

Read More

Мнозинството пратеници во Собранието го отфрлија предлогот на Павле Трајанов од Демократскиот сојуз, за големите кредити земени преку еврообврзница, да има собраниска расправа а со тоа и поголема контрола за што ќе се трошат парите. Парламентот нема да одлучува за задолжувањата на Владата поголеми од

Read More

Александра Поп Стефанија ќе одлучува дали да и го одземе пасошот на поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска. Одлуката која денеска ја донесе скопска Апелација е конечна. Ова практично ја потврди одлуката на претседателот на кривичен суд, Владимир Панчевски. Апелациониот суд од Скопје,

Read More

Грците денеска гласаат за предлогот на меѓународните кредитори за решавање на должничката криза. Грција денеска се соочуваа со две подеднакво болни перспективи – долгогодишни рестриктивни мерки за штедење или потенцијален катастрофален излез на земјата од еврозоната, а прашање е дали со гласањето ќе се избегне

Read More