Wednesday, Jun 19, 2024
HomePosts Tagged "одговор"

Таткото на градот или како што во поново време го нарекуваат очувот на градот, Коце Трајановски повторно избегна да одговори на новинарското прашање за тоа дали го разрешил директорот на ЈП Водовод со непризнаена диплома, Александар Атанасов. Градоначалникот на Град Скопје на прес конференција на

Read More

Молкот и натаму е единствениот одговор од Комисијата за хартии од вредност околу сите прашања поврзани со обидот за преземање на нафтената компанија Макпетрол од страна на офшор-компанијата „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“. Во случајот кој се одолжи повеќе од девет месеци, КХВ досега само еднаш го

Read More

Неколкуте владини институции до кои Европската енергетска заедница (ЕЕЗ) со седиште во Виена, испрати писмо со барање за одговори на отворените прашања околу обидот за преземање на „Макпетрол“, и натаму не комуницираат со ЕЕЗ. Иако рокот за одговор истече уште на 1 август, Министерството за

Read More

Иако помина речиси еден месец, нема одговор на писмото од 20-ти јуни, во кое од министерот за економија, се бараат објаснувања како надлежните институции во земјава ќе постапат во врска со намерата на Балкан Петролеум Холдинг Лимитед да ја преземе нафтената компанија. Потписникот на писмото,

Read More

Пронајдена е и втората кутија со податоците и летот за падот на авионот на воздухопловната компанија „EgyptАir“, објави египетската истражна комисија. Пронаоѓањето на втората кутија треба да даде одговор зошто се урна авионот на 19 мај во кој загинаа 66 луѓе. Авионот леташе од Париз до Каиро

Read More

Денес од Руското министерство за надворешни работи беше соопштено дека на влегувањето на американскиот воен брод во Црното Море ќе се одговори со соодветни мерки, додавајќи дека американскиот потег има за цел кревање на тензиите пред скорешниот самит на НАТО во Варшава. поред руските медиуми, разурнувачот

Read More

Како одговор на сечата на 47 дрвја во универзитетскиот кампус на УКИМ, градоначалникот на Центар Андреј Жерновски заедно со општинските власти одлучиле да засадат 90 нови дрвја, соопшти Тој на неговиот профил на социјалните мрежи. Жерновски упати остри критики кон власта поради сечата на дрвјата и

Read More

Европската Унија му дава целосна поддршка на олеснувачот на преговорите Питер Ванхауте во обидите да се спроведе договореното од Пржино, вака звучи реакцијата од Европската Делегација, по обвинувањата кои премиерот Груевски ги упати кон посредникот. Груевски посочи дека Ванхојте е само извршитен на одредена агенда

Read More