Thursday, Jun 24, 2021
HomePosts Tagged "одбор"

Повлекувањето на директорот на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков и неговото барање за користење на годишниот одмор, спречува евентуално именување на нов директор на ова биро, јавува „Алсат-М“. Експертите велат дека додека Чавков е на годишен одмор, новата Влада нема да може да назначи

Read More

СДСМ соопшти дека Централниот одбор вечерва едногласно ги поздравил, како што наведува, достоинственоста, храброста и мудроста на чекорите и политиките на нивниот претседател Зоран Заев, на раководството на партијата и на пратеничката група на СДСМ и коалицијата. Тоа, според ЦО на СДСМ, резултира со отворена можност

Read More

Конституиран Одборот за акредитација и евалуација на високото образование, под чија надлежност е обезбедувањето и оценувањето на квалитетот на високото образование во Република Македонија. За претседател на Одборот од страна на членовите е избран академик проф. д-р Горазд Росоклија. Новиот состав брои 23 члена, од кои

Read More