Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "нуркање"

Ако сакате да пливаат меѓу двата континента, Силфра е едно ретко место кое тоа ви го овозможува и вистински доказ дека нашата земја се уште не изненадува. Пукнатините во морето се наоѓа во Исланд и го дели евроазискиот и северноамериканките тектонски плочи кои се движат подалеку

Read More

Ова видео е снимено за време на нуркањето во кафез, во Јужна Африка. За време на нуркањето металниот кафез беше нападнат од огромна бела ајкула. За среќа на нуркачите кафезот го издржа нападот, а ние видовме како изгледа од близу напад на најсмртоносната ајкула во

Read More

Тигрестите ајкули на Бахамите се пријателски настроени кон луѓето и се навикнати на нуркачите кои доаѓаат да пливаат со нив и да ги снимаат. Овие незаборавни подводни авантури секогаш поминуваат безбедно, но еден од нуркачите имаше мало непријатно изненадување од љубопитната ајкула која му ја

Read More