Monday, Jun 24, 2024
HomePosts Tagged "Новороденчиња"

Загрижувачката бројка на смртност кај новороденчињата и мене ме погодува, не само како министер туку и како човек и како родител. Не, јас немам магично стапче. Но имам волја“, напиша министерот за здравство, Арбен Таравари, на својот фејсбук-профил. „Чувствувам должност, но и одговорност да ви се

Read More

Повеќе од 80 новороденчиња починале на скопската клиника за гинекологија за шест месеци, а само последните две недели починале околу 20 бебиња, што е алармантна бројка која ги исплашила и родителите и дел од вработените на клиниката-тврди неделникот Фокус. Оттаму велат дека весникот дознава и

Read More

Од оваа година, Општина Ѓорче Петров, прв пат почна со доделување парична помош за новороденчиња. Доделени се пет решенија за еднократна парична помош со износ од 5.000 денари за децата кои се родени во тековната 2016 година. Оваа одлука ја донесе Советот на Општината, во декември

Read More