Tuesday, Oct 3, 2023
HomePosts Tagged "Никола Груевски" (Page 24)

Претседателот на владата Никола Груевски по изборот на Катица Јанева за специјален обвинител кратко одговори на новинарските прашања за водењето на предметите кои ќе произлезат од прислушкуваните разговори. Тој истакна дека не се плаши од соочување и е подгтовен да сведочи доколку тоа биде побарано

Read More

Преку Фондот за иновации и технолошки развој ќе бидат доделени 1.3 милиони евра за стартап компании со нова идеја за бизнис, спиноф компании за ширење на бизнисот, како и за подршка на трансфер на технологии. Премиерот Никола Груевски истакна дека со овие средства кои ќе

Read More

Во прилог е писменото обраќање на Средношколскиот пленум кон премиерот Никола Груевски како реакција на неговото вчерашно обраќање по повод Денот на независноста на Република Македонија, во кое зборуваше и за екстерното тестирање, па како коментар за формирањето на пленумите изјави дека се „катастрофа на

Read More

Меѓу политичките пораки кои денес ги упати премиерот Никола Груевски е и заложбата за исполнување на договорот со опозициската СДСМ од кој произлегуваат повеќе обврски, како назначување специјален обвинител, промена во дел од министерските места, како и одржување на предвремени парламентарни избори во април 2016-та. Груевски

Read More

Владата на премиерот Никола Груевски досега во повеќе наврати ги покачи пензиите со износ од 5 проценти годишнo, освен во периодите кога економијата беше во пад. Можеби и ова покачување е дел од програмата на партијата со која ги доби изборите пред една година, но

Read More