Tuesday, Oct 3, 2023
HomePosts Tagged "наследници"

Никого од кандидатите за претседател на ВМРО-ДПМНЕ не сум овластил да се повикува на моја наводна ексклузивна поддршка, заради собирање потписи за поддршка или гласање, вели Никола Груевски претседателот на ВМРО-ДПМНЕ во оставка. Тој преку неговата официјална „Фејсбук“ страница испрати осум пораки до кандидатите и потенцијалните

Read More

Телевизијата Канал 5 на сајтот објави вест со наслов „Можни наследници на Груевски се Ѓорчев, Тодоров, Мицковски и Попоски“, за веднаш потоа да ја избрише веста. Доколку се обидете да ја отворите веста, ќе видите дека таа веќе не постои. Што и кој ја предомисли Телевизијата

Read More

Наследниците на Јосип Броз Тито нема да добијат ништо од наследството, одлучил Основниот суд во Белград. „Вечерње новости“ пишува дека во дополнителното оставинско решение судот како неосновани ги одбил сите барања на наследниците, а одбиени се и барањата на застапниците на династијата Караѓорѓевиќ и државата

Read More

Што им оставил Тито на своите наследници? Судот во Белград завршил со постапката и наследниот процес стар 30 години, односно донел одлука за распределба на наследството на маршалот. Одлуката ќе ја соопшти за околу еден месец, пишува српски Телеграф. Додека не се слушне што на кому

Read More