Monday, Aug 2, 2021
HomePosts Tagged "Насер Селмани"

„Законот е премногу детализиран, до инфантилизирање, до карикатуралност, дотаму да се одредува која програма кога да се емитува. Со него се ограничува слободата на изразувањето и, уште повеќе, ќе се воведе цензура и автоцензура во медиумите“, наведе Катерина Колозова од Институтот за општествени и хуманистички

Read More

„Приведувањето на снимателот на ТВ 21 и на еден фоторепортер од Косово е срамен чин на македонската полиција“, реагираше претседателот на ЗНМ, Насер Селмани на вчерашната информација дека снимател од ТВ 21 бил приведен во полициска станица под изговор дека на судењето ги снимале судиите

Read More

Насловната на „Дневник“ е сведок за моралната беда на некои началници што сакаат да глумат новинарство. Ова насловна ќе ја врамам за да посведочи на идните генерации кое дно го достигнало началничката пропаганда, кое сакаа да ни го продават како новинарство, реагира претседателот на Здружението

Read More

Насер Селмани претседателот на Здруженнието на новинари во интервју за Радио Слободна Европа укажа дека преговорите за реформи во медиумите се целосно блокирани и се сомнева дека ќе продолжат. Најголем кочничар според Селмани е залагањето на владејачката партија ВМРО, сега поддржана и од коалициониот партнер

Read More